У РОЗАРІЇ ШУКАЙТЕ СИЛИ… (жовтень 2020, Балта)

Святий Розарій – це наша улюблена молитва, з якою звертаємося до Марії. Розарій – це наша спільна молитва з Марією … разом з Нею розважаємо над таємницями, які Вона, Матір, виконувала у Своєму Серці, продовжує розмірковувати й не перестає розважати, адже це таємниця життя вічного. Розарій – молитва Марії, злученої з Христом в Його місії спасіння. Водночас – це молитва до Марії, нашої найвірнішої посередниці у Сина. (Йоан Павло ІІ, 21 жовтня 1979)

Хто хоче йти за Ісусом, зустрічає на своїй життєвій дорозі Особу, котра отримала Його від Отця – Марію. Святий Вікентій де Поль та свята Луїза де Маріллак передали Сестрам Милосердя любов до Пресвятої Діви Марії та заохочували наслідувати Богородицю, котра досконало була відкрита на діяння Святого Духа. Марія, Мати Ісуса, Мати Милосердя і Надії, найглибше з’єднана зі своїм Сином, веде до Нього всіх, хто довіряється Її заступництву.

У жовтні ми особливо молимося до Пресвятої Діви Марії – Цариці Розарію. Прагнемо через святий Розарій протягом цілого місяця довіритися Марії і спільно з наймолодшими заносити перед Божий Трон наші подяки та прохання.