Наша історія

Повна назва: Згромадження Дочок Милосердя святого Вікентія де Поль
Засновники: святий Вікентій де Поль та свята Луїза де Маріак
Місце: Париж
Дата: 29.11.1633 р.
Харизма:  Служіння Ісусу Христу в особах Вбогих в Дусі простоти, смирення та любові
Діяльність: Молитва і служіння

В 1737 році Вікентій де Поль був проголошений Церквою святим, а через сто п’ятдесят років – покровителем діл милосердя.

Святість отця Вікентія,  як і святість в житті кожного з нас, повинна була пройти довгу дорогу, що веде до Бога.

Сила, яка випливала зі святості,  допомагала Йому день за днем відважно відкривати серце на натхнення Святого Духа.

Луїза народилася в XVI столітті, однак її життя схоже до нашого в її щоденних заннятях. Серед різних подій вона поступово відкривала своє серце на Боже світло.

Луїза де Маріяк народилася 12 серпня 1591 року в аристократичній родині, багато членів якої мали високі посади при дворі короля Людовика ХІІІ.

Простота – це щирість і правдивість, це називати речі своїми іменами. “Уста не можуть говорити щось іншого, ніж те, що насправді є в серці – говорив святий Вікентій, котрий так цінував простоту, що називав її “своїм Євангелієм”

Смирення – це правда.

Людина смиренна знає, що всяке добро, яке має вона отримала від Бога і тому вона вдячна за все.  Вона живе в правді: радіє успіхами, але також визнає свої помилки.    Смирення – це джерело всіх чеснот.

“Віра – коли не має діл, сама по собі мертва»” (Як 2.17) Апостол піддає сумніву віру, яка без діл, а святий Вікентій піддавав сумніву “любов”, яку не супроводжують вчинки – діла милосердя. “Любімо Бога, але нехай це буде в труді наших рук і в поті чола”