Новенна до блаженної сестри Марти Вєцкої – 4 день

ДЕНЬ IV – Божий заклик

 Ісус озвавсь і каже:«Поправді кажу вам: Немає такого, щоб дім полишив, чи братів, чи сестер, або матір, чи батька, або діти, чи поля ради Мене та ради Євангелії, і не одержав би в сто раз більше тепер, цього часу, серед переслідувань, домів, і братів, і сестер, і матерів, і дітей, і піль, а в віці наступному вічне життя». (Марка 10:29-30)

Життя таїнствами й молитвою приготувало серце Марти для Христового покликання. Раніше відчувала вже прагнення цілковито присвятити себе Богові в чернечому житті. Однак не відразу змогла виконати це бажання. Спочатку стояв на перешкоді її молодий вік, а потім забракло місця в Хелмні. Щоб стати сестрою милосердя, довелося їхати до Кракова.

Розлука з рідними та середовищем в якому виросла, стала для Марти великим зреченням, але любов до Бога допомогла їй прийняти всі наслідки, які виникли у зв’язку з реалізацією покликання. Виявилося, що розлука стала остаточною і назавжди. Це також було випробуванням для батьків Блаженної. Цю жертву склала від усього свого молодого і люблячого серця, готового йти туди, куди Бог пошле.

«Що ціннішого можуть Батьки пожертвувати Богові, над власну дитину, котру виховали. Якби до того дійшло, ви повинні бути готовими віддати не одну, а навіть всіх дітей, адже жодна людина Вам їх не дала, тільки сам Бог».

(Лист до батьків 14.02.1896 р.)

Хвилина роздуму над прочитаним текстом,

потім читається молитва.

Молитва про випрошенняласк за посередництвом
Блаженної Сестри Марти Вєцкої

Господи Боже, Ти покликав Сестру Марту Вєцку до Згромадження Сестер Милосердя, щоб йдучи за Твоїм Сином, служила вбогим і хворим. Слухаючи Твого заклику, йшла дорогою вінкентійського покликання повністю присвячуючи себе служінню, аж до віддання життя за людину.

Господи, Боже мій, прославляю Тебе за всі ласки, яких Ти хотів уділити Блаженній Сестрі Марті Вєцкій. Благаю Тебе, прояви через її заступництво могутність Твоєї любові і вділи мені ласки……… про які Тебе покірно і з довірою прошу, якщо на те Твоя воля. Через Христа Господа нашого. Амінь.

 

Отче Наш…., Радуйся, Маріє…,

Слава Отцю…, О Маріє, без гріха зачата……

Молитва на закінчення:

Блаженна Сестро Марто, випроси сучасним родинам дар справжньої єдності та любові, щоб кожна родина жила на зразок Пресвятої Трійці.