Паломництво до могили бл. с. Марти Вєцкої (26-27 травня 2018 року м. Снятин)

 

IX паломництво до могили бл.с.Марти Вєцкої, а також святкування 10-ї річниці беатифікації.

З 26 по 27 травня в м.Снятин відбулося чергове паломництво під час якого Єписком Мєчислав Мокшицький проголосив, що відтепер це буде Санктуарій Блаженної Сестри Марти Вєцкої. Також було освячення таблиці в лікарні, де с. Марта працювала останні роки і там віддала життя за ближнього.

Отець Ян Тшоп підкреслив, що «ці зустрічі дуже важливі для нашого  зростання. Як сказав Папа Франциск: «Святий Вікентій дав імпульс». Так само ці зустрічі це імпульс … щоб вибирати добро, боротися за це добро.» Отець Ян порівняв наш труд паломництва до води. Що інколи може здаватися, що такі зустрічі не змінюють нічого, не мають сенсу. Але наш труд паломництва – це вода, яку приносимо до Ісуса з якої Він робить вино. Якби не було цієї води, то не було б і вина.

Збираємося на Її могилі, тому що віримо, знаємо, що життя бл. с. Марти було святим. Хочемо дякувати Господу за приклад Її життя, а також дякувати за всі благодаті, які ми отримали за Її заступництвом. Що відбулося в житті бл. с. Марти, що вона стала святою? Може стала святою, тому що була монахнею, а може тому що була іншою, або ж отримала від Бога більше ніж я, ніж Ти? Думаю, що відповідь на подібні запитання були під час проповіді на недільній Службі Божій, де єпископ Радослав Змітрович звернув увагу на слова з першого читання «Затям і візьми до серця?» – «Що маємо затямити і взяти до серця? – …Що Бог вибрав Тебе. Вибрав до відносин з собою, до участі в Його житті.»  Ці відносини з Богом і вчинили бл. с. Марту здібною до жертовності і героїчних вчинків. Бог вибрав кожного…

Дякуємо Господу за цей час благодаті і за всі чуда, які відбулися тут.