Дев’ятниця до святої Луїзи де Маріяк – дорога до святості – 5 день

День 5

Чистота серця

Людина Чистого Серця – це людина цілком вільна духовно, у якої гармонійно співпрацюють воля, розум та емоції. Такий стан внутрішнього миру можна досягти шляхом аскетизму й духовної боротьби.

Луїза говорила,  щоб мати  чисте серце потрібні дві чесноти: скромність і внутрішнє зосередження. Скромність буває зовнішньою і внутрішньою. Зовнішня скромність – стосується тіла, не дозволяє очам дивитися на непотрібні речі, слухати того що непотрібно чути та керує словами й вчинками. Не може бути зовнішньої скромності без внутрішньої, яка полягає на тому, щоб свої думки зайняти Богом, роздумувати про Його любов й прагнути у всьому Йому подобатися. Аби зберегти чистоту серця свята Луїза вирішила, що не допустить до свого серця жодної любові, крім любові Бога.

Під час  конференції  про чесноти Луїзи, святий Вікентій розповів сестрам, що готуючись до цієї зустрічі запитував себе: «Що ти помітив за тридцять вісім років вашого знайомства? Відповідаючи на своє запитання стверджував, що Луїза мала чисту душу. Скрупульозно робила іспит сумління, щоб посповідатися з усіх гріхів. Сповідалася дуже чітко і конкретно, Вікентій навіть зазначив, що не зустрічав нікого хто б так сповідався.

 

Літанія до Святої Луїзи

З дитячою довірою, приходимо до Тебе, Свята Луїзо, як Твої дочки осмілюємось просити Тебе про заступництво перед престолом Божим.

Випроси нам наша свята Мати Луїзо

Міцну віру,

Непорушну довіру до Бога,

Палку Божу любов,

Правдиву і жертовну сестринську любов,

Велику, самовіддану любов до ближніх,

Старанність у трудах нашого святого покликання,

Наполегливість у старанні про справжню досконалість,

Витривалість в доброму, аж до смерті,

Смерть щасливу,

Милостивий суд,

Вічну нагороду,

 

На Тебе, свята Луїзо, покладаємо нашу надію. Не покидай своїх дітей в духовних і буденних труднощах, у боротьбі земного життя.

Допоможи нам відважно боротися, отримати перемогу і венець вічної слави. Амінь.