МІЖНАРОДНА ЗУСТРІЧ СЕСТЕР (БРЮХОВИЧІ 21-25 ЧЕРВНЯ 2019)

Бог живе в нас через єдність, а спільнота твориться відносинами

 У Львові, а саме в Брюховичах у Духовній Семінарії, відбулася зустріч сестер, котрі служать в Україні, Білорусі, Казахстані та Росії. Взяли участь 36 сестер. Були присутні Генеральні Радні: с. Кармен Перес і с. Ханна Цибула. В особах сестер ми відчували присутність нашої Генеральної Матері, яку ми оточуємо молитвою. Ми тішились присутністю Сестер Візитаторок Краківської та Словацької Провінцій, а також делегаток з Варшавської та Хелмнінської Провінцій.

Програма цієї зустрічі, як і в минулих роках, була підготовлена на вищому рівні: мультимедійна презентація спільнот, які сьогодні служать у наших країнах, конференція, представлена Генеральною Радною с. Ханною Цибула, а також і с.Кармен Перес на теми: “Приналежність до Бога” і “Приналежність до Згромадження”, час спільної молитви, медитації, поклоніння Пресвятим Дарам, час живої і творчої роботи в групах, щоб прийняти важливі теми і ділитись ними.

Схилялись до краси нашої Харизми Згромадження. Особливим знаком для нас була присутність Святого Вікентія де Поль в Мощах, привезених з Риму, а також нашої Сестри Блаженної Марти Вєцкої. Ділення плодами праці в групах наповнювало нас радістю та бажанням жити сьогодні з нашим початковим покликанням, повертатися знову і знову до первісної Любові і бути щасливими ТУТ і ТЕПЕР.

Чотири комісії сестер, утворені в рамках міжпровінційної співпраці на цих територіях, представили нам результати своєї роботи. Багато чого сталося за рік від часу нашої попередньої зустрічі на Закарпатті. Досягнуто поставлених цілей, а наступні вже накреслено.

Ми мали можливість відвідати могили наших Сестер на Личаківському кладовищі. Там довірили Господу все наше Згромадження, і особливо місця нашого служіння. Наші попередники своїм прекрасним і вірним життям заклали основи для нашого “сьогоднішнього” служіння Убогим.

Хай Господь Бог  благословляє нас та об’єднує, щоб служачи Йому в Убогих, несли вогонь Вікентійської харизми. Бог живе в нас через єдність, а спільнота твориться відносинами.

Нехай Бог прославиться в цей прекрасний і плідний час чудових відносин створених через спільне проведення часу  і радість зустрічей та планів на майбутнє та Божа благодать супроводжує нас і наших Ближніх, до яких ВІН нас посилає.

с.Марта Шкарлат ДМ